2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı  Sabahçı Grup Beslenme Listesi

BAL PETEĞİ ANAOKULU

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SABAHÇI BESLENME LİSTESİ

Tost, süt, çiğ sebze

(Mevsimine göre 1 küçük boy domates, 4-5 orta boy yeşil biber, 1 orta boy havuç veya 5-6 yaprak marul şeklindeki seçeneklerden biri)

Kahvaltılık (yumurta, zeytin. Peynir), süt, meyve

(Mevsimine göre 1 küçük boy elma, 1 orta boy portakal, 1 büyük boy mandalina, 1 salkım üzüm veya 5 erik şeklindeki seçeneklerden biri)

ÇARŞAMBA

Simit, peynir, süt, çiğ sebze

Patates kızartması, ayran, kuru meyve

Poğaça, meyve suyu, meyve

Omlet, süt, 1 dilim ekmek, meyve

Gözleme, ayran, çiğ sebze

Kek, süt, meyve

PERŞEMBE

Patates kızartması, meyve suyu, kuru meyve

Sigara böreği, ayran, meyve

Poğaça, ayran, meyve

Tost, süt, çiğ sebze

Kahvaltılık (yumurta, zeytin. Peynir), süt, meyve

Patates kızartması, ayran, kuru meyve

Kuru meyve(ceviz, kuru incir, kayısı v.s.)

Omlet, meyve suyu, 1 dilim ekmek, meyve

Börek, ayran, çiğ sebze

SALI

Simit, peynir, meyve suyu, meyve

ÇARŞAMBA

Krep (peynirli, çikolatalı vs), meyve suyu, kuru meyve

Tost, ayran, çiğ sebze

Pankek, süt, meyve

Ayşe YAŞA

OKUL MÜDÜRÜ

Sayın Veli,

Bu liste standarttır. Eğitim yılı boyunca aynı liste kullanılacaktır. Her ay bitiminde kaldığı yerden devam edilecektir. Lütfen listeyi kaybetmeyiniz.

Ø    Velilerimiz yiyecekleri kendi çocuğu için hazırlayıp beslenme çantasına koyarak okula yollayacaktır.Beslenme çantasına çocuğun ismini yazınız. Yemeklerini kapaklı kutulara koyup beslenme çantasına koyunuz.

Ø    Kek, poğaça gibi besinlerin ev yapımı olmasına özen gösteriniz. Meyveleri soyup, dilimleyip kapaklı bir beslenme kabına koyunuz.

Ø    40 cm x 30 cm genişliğinde beslenme örtüsünü, çatal ve kaşık çocuğun beslenme çantasında bulundurunuz.

Ø    Listede olmayan yiyecekleri koymayınız. Listede olmayan beslenme çocuğa verilmeyecektir.

Ø    Çocuğa kahvaltı yaptırarak okula getirin okuldaki ara öğündür. Çocuğa beslenme alışkanlığı kazandırma amaçlıdır. Yeterli miktarda yani çocuğun yiyebileceği kadar doldurunuz.

Ø    Her çocuğun suluğunun olmasına özen gösteriniz. Suluklarına isim yazınız. Çocukların suluklarını günlük yıkayıp taze su doldurup yollayınız.

Ayşe YAŞA

OKUL MÜDÜRÜ