Okulumuzun Tarihçesi

Bingöl Merkez Bal Peteği Anaokulu, Okul Öncesi Eğitim Hizmetlerinin etkin ve verimli olarak yürütülmesi, kalkınma planlarında belirtilen okullaşma hedeflerine ulaşılması amacıyla; İlimiz Merkez İnönü Mahallesinde 3 derslikli (120 öğrencili) “Yıldız (tip) Proje olarak adlandırılan bina projesi ile 15.10.2009 tarihinde tamamlanıp,15.10.2009 tarihinde geçici kabulü yapılmıştır. 21.12.2009 tarihli ilgili makam onayı ile Bal Peteği Anaokulu adı verilen okulumuz 2009-2010 Eğitim yılında 3-6 Yaş öğrencilerine hizmet vermek adına açılmıştır.

Okulumuzun arka tarafında Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu, Sol tarafta ve ön tarafta Toki Konutları, sağ tarafımızda Bingöl Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi bulunmaktadır. Okulumuz, 2038 m2’lik alan içerisinde tek katlı bir bina olup, içerisinde 3 derslik, 1 yemek odası,1 Tasarım Beceri Atölyesi,1 depo,1 kazan dairesi ve 1 çok amaçlı salon, kızlar ve erkekler için ayrı ayrı tuvaletler mevcuttur. Ayrıca girişte, velilerimizin çocuklarını bekleyecekleri, öğretmenlerle görüşme yapabilecekleri bekleme salonumuz ve bahçemizde çocuklarımızın rahatça oynayabilecekleri oyun alanları bulunmaktadır. İdari bölüm ise müdür odası, müdür yardımcısı odası, memur odası, mutfak, personele ait tuvalet olarak tasarlanmıştır. 6 şube ve evde eğitimde 2  olmak üzere 59 kız ve 66 erkek toplamda 125, öğrencimiz eğitim öğretim faaliyetlerinden faydalanmaktadır.

Okulumuzda ikili eğitim yapılmaktadır. Amacımız 57-72 aylık çocuklarımıza kaliteli eğitim vermek onların motor, sosyal-duygusal, bilişsel ve dil gelişimlerinin sağlanması için çaba sarf etmektir.

11.10.2022 35